Vuoden urheilukirja on Makkabi – Helsingin juutalaisen urheiluseuran historia

Urheilumuseon asettama valintaraati on valinnut Vuoden urheilukirjaksi 2016 teoksen Makkabi – Helsingin juutalaisen urheiluseuran historia. Historiikin ovat kirjoittaneet Adiel Hirschovits ja Rony Smolar ja sen on kustantanut Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Vuoden urheilupostaus palkittiin toisen kerran. Valinta kohdistui painija Aino-Kaisa Saarisen twiittiin italialaisesta apteekista.

Kunniamaininnat saivat Atik Ismailin omaelämäkerta Pelimies sekä Kalle Veirron nuortenkirja The Next One.

Mediatiedote_Vuoden urheilukirja 2016 (pdf) 7.2.2017

Lue tuorein uutiskirje!

Pääset lukemaan urheilumuseon uusimman uutiskirjeen tästä.

Kerran kuussa ilmestyvässä sähköisessä uutiskirjeessä tiedotetaan museon näyttelyistä, palveluista, tapahtumista sekä muista ajankohtaisista asioista. Voit tilata kirjeet omaan sähköpostiisi sähköisellä lomakkeella

 

Uusi blogi juhlistaa itsenäisyyden juhlavuotta

Urheilumuseo juhlistaa Suomen itsenäisyyden sataa vuotta Sata tarinaa -blogilla. Jokaiselle itsenäisyyden vuodelle on oma tarinansa suomalaisurheilijoiden suurista menestyksistä, kirvelevistä tappioista tai uusista aluevaltauksista. Lisäväriä kertomukset saavat museon valokuva-arkiston aarteista. Sata tarinaa on toteutettu yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Kirjoittajat kuuluvat Urheilumuseon henkilökuntaan.

Uutta kokoelmissa

Pitkän uran tehnyt valokuvaaja Juha Sorri on lahjoittanut urheilukuvansa Urheilumuseoon. Sorri on kuvannut vuodesta 1986 lukuisissa olympialaisissa ja arvokisoissa. Kuvia on nähtävillä verkkokaupassamme.

Lisäksi Helsingin Kisa-Toverien arkisto on täydentynyt merkittäviltä osin. Suomen yhden menestyneimmän koripalloseuran arkistosta löytyy nyt taustaa esimerkiksi seuran koripallon kukoistusvuosista 1960-luvulta. Esinekokoelman uusimpia lahjoituksia ovat Kisa-Toverien palkinnot sekä Ekaterina Volkovan ja Oskar Kirmeksen voimisteluasut Rion olympialaisista 2016.

Ylen ja Urheilumuseon Urheilu 1917–2017 -tietokanta on avattu

Urheilumuseo ja Yle Urheilu ovat koonneet yhteen itsenäisen Suomen merkittävimpiä urheilu-uutisia. Palveluun on poimittu uutisia sadan vuoden ajalta, vuoden jokaiselle päivälle. Tarkista vaikkapa oman syntymäpäiväsi urheilu-uutiset vuosien varrelta tai listaa itsellesi eri lajien merkittävimmät tapahtumat sadan vuoden ajalta! Pääset palveluun tästä.